4 alkalmas Hormonjóga tanfolyam az Atlantiszban Magyari Zsuzsannával!

2014.11.06 16:00

A tanfolyamon megtanulod, hogy hogyan mentesülj a premenstruális szindróma kellemetlen tüneteitől (PMS) és a menstruációt kísérő görcsöktől. Ha kisebb miómáid vannak, ezek visszafejlődnek.
A hormonjóga rendkívül hatásosnak bizonyult a PCO szindróma (policisztás petefészek szindróma) kezelésében, amely gyakran meddőséget okoz, illetve számos más kellemetlen tünete van, mint a szőrösödés, pattanásosság, menstruációs rendellenesség, korai vetélés. Megfigyelték, hogy valamennyi nőnél, akinél PCO szindrómát állapítottak meg, emelkedett a hormonszint, és a petefészekciszták eltűntek.
Változókorban a hőhullámok, éjszakai izzadás, állandó fáradtságérzés, depresszió, fejfájás hormonjógával jelentős mértékben enyhíthetőek. További pozitív hatása, hogy – mivel a petefészkek működését serkenti, és ezáltal emelkedik az ösztrogén és progeszteron szint - elkerülhetővé válik a csontritkulás, érelmeszesedés és a többi olyan betegség, amelyek tipikusan a változókorral egyidejűleg jelennek meg.
A gyakorlatsorozat valamennyi eleme önmagában korlátozza a női szerveknek a változókorral kezdődő visszafejlődését, de emellett tartalmaz olyan gyakorlatokat is, amelyek kifejezetten az inkontinencia kialakulásának megelőzését szolgálják.
A női hormontermelő mirigyek működésének serkentése mellett a hormonjóga-program antistressz gyakorlatokat is tartalmaz, mivel a stressz a megfelelő hormonális működés egyik legnagyobb ellensége.
A hormonjógát Dinah Rodrigues, brazil jógaoktató fejlesztette ki, terápiás céllal, olyan esetekre, amikor a hagyományos jóga nem elégséges. A dinamikus gyakorlatsorozat, mely 30-35 percbe belefér, minden korosztály számára könnyen megtanulható, és nem igényel különösebb hajlékonyságot vagy jártasságot a jógában.
Nem végezheti a hormonjóga gyakorlatsorozatát, aki:
- terhes
- mell-, méh- vagy petefészekrákkal műtötték
- nagy miómáknál ellenjavallott
- előrehaladott endometriózis
- szívműtét után vagy bármilyen szívbetegség esetén
- magas vérnyomás
- a menstruáció ideje alatt a hormonjóga nem gyakorolható
A tanfolyami részvételhez feltétlenül előzetes bejelentkezés szükséges awww.hormonjoga.hu weblapon keresztül vagy a

 06 30 827 4744 telefonszámon, illetve a hormonjoga@gmail.com e-mail címen. 

A 4 alkalom időpontja: Nov. 6., nov. 13., nov. 20. és nov. 27. Minden alkalom csütörtök, 16:00-18:00-ig!
A tanfolyamot vezeti: Magyari Zsuzsanna, okleveles hormonjóga-oktató
www.hormonjoga.hu
Tanfolyam helyszíne: Atlantisz Éltetmód Központ, Gödöllő, Köztársaság út 69/a