Gyermekjóga indul az Atlantiszban Cseh Adriennel!

2014.07.31 16:30
Gyermekjóga indul az Atlantiszban Cseh Adriennel!
Az első, bemutató óra ingyenes :)
Időpont: szeptember 11-e 17:00-18:00-ig
Rövid ismertető a gyermekjógáról: 
Sokan tapasztaljuk, és tudjuk, hogy a harmóniát, a boldogságot, az életörömöt és a minőségi életet nem kívülről kapjuk, hanem belső világunkban találjuk meg, magunknak kell megteremtenünk. De nem elég, ha mi jövünk rá, a legnagyobb dolog a gyermeket is rávezetni erre, és megmutatni, hogyan találhatnak rá saját útjukra. Az ősi jógarendszerek sok olyan mozgásformát, gyakorlatot használnak, melyek belső világunk megismerését szolgálják, segítik.
 
A gyermekjóga megtanítja a gyerekeket:
 
-Hogyan őrizzék meg nyitottságukat, befogadóképességüket
-Hogyan érzékeljék teljességében a világot
-Hogyan kezeljék félelmeiket, szorongásaikat
-Hogyan vezessék le indulataikat, agresszivitásukat
-Hogyan teremtsenek kapcsolatokat
-Hogyan éljék meg érzelmeiket
-Hogyan építsék ki belső világukat
 
A gyermek csak olyan dolgokat tud hatékonyan megtanulni és megvalósítani, amihez élmény alapja van. Az eredményesség szempontjából fontos, hogy készség szintjén sajátítsa el a gyermekjóga gyakorlatait. Ehhez nélkülözhetetlenek a dráma elemei. A drámajáték egyik fő eleme a mozgás, ami a természetből ered. Összegezve tehát a gyermekjóga minden eleme drámajáték, amelynek forrása maga az élet.
 
Amikor a gyermek jógázik a testi, a lelki és a szellemi élete is egységben van önmagával: ez által építi saját jellemét. 
 
A gyakorlás egy mesére, egy történetre épül, amelyben a gyermekek az aktív szereplők. Tisztaságukból és életkoruk sajátosságaiból fakadóan, könnyedén elvarázsolják magukat, és teljes odaadással olvadnak bele az adott szerepekbe. 
 
Állatokat és növényeket utánozva jóga gyakorlása élvezetessé válik számukra. Amikor megtapasztalják saját testük irányítását és a feszültségoldás élményét, a gyakorlatok alkalmazása természetessé válik (több szülő számolt már be arról, hogy gyermeke a nap bármely időpontjában, jógagyakorlatokban játszik, eszik, alszik).
 
Az órák felépítése (45 perc):
 
-Köszöntés
-Masszírozás/bemelegítés
-Ászanák, testtartások (differenciáltan, célzottan a konkrét   problémákra);
-Relaxáció
-Légző gyakorlatok
-Figyelem összpontosító gyakorlatok
-Játék
 
Várunk minden érdeklődőt szeretettel :)
 
Cseh Adrienn elérhetősége: 
70-401-5530
email: cseh-adrienn@freemail.hu