Jobb agyféltekés rajztanfolyam Mucsi Tinával az Atlantiszban :)

2014.03.08 09:00

4 napos jobb agyféltekés rajztanfolyam Mucsi Tinával! 2014.03.08-11-ig

A kreatív alkotó tevékenység gyermeknek és felnőttnek egyaránt nagyon nagy jelentőséggel bír.

Ez nagyon fontos része az önmegismerésnek, önkifejezésnek és önkiteljesítésnek. Fontos nem csupán meglátni és megcsodálni a szépet, hanem felemelő érzés érezni azt is, ha egy alkotás létrehozásában részünk van. Öröm a folyamat és a végeredmény is, az elmélyült alkotás pihentet, kikapcsol, aktivizálja a hétköznapokban méltatlanul háttérbe szorított, kreatív jobb agyféltekénket, felszabadultságot, időtlenséget, sikerélményeket, egyszóval energiát ad.

De én nem tudok rajzolni! Sokan erre hivatkozva nem mernek jelentkezni a tanfolyamra, pedig rajzolni mindenki képes!

Nem tudja a jobb félteke, mit csinál a bal…

Mondhatjuk, hogy “generációs betegségünk” a bal agyféltekés gondolkodás és az, hogy szinte mindent ezzel a hozzáállással próbálunk megoldani. Nagy szükségünk van rá, ha beszélünk, ha számolunk, ha időben oda szeretnénk érni valahová – ezek is fontosak a mindennapjainkban.

Ámde semmi szükségünk rá akkor, ha tervezünk, ha alkotunk, ha belefeledkezünk, ha kiáradunk, ha a vágyainkat szeretnénk megvalósítani: ez mind a jobb agyfélteke dolga (lenne).

És itt követjük el legtöbbször a hibát: a jobb agyfélteke befogad, elfogad, vágyakozik és kitűzi a célt, mire megjelenik a bal és elmondja azt, szigorúan statisztikai adatokkal alátámasztva, hogy ez miért nem lehetséges. És itt sokszor el is akadunk.

Pontosan így van ez például a rajzolás esetében is.

“Én soha nem tudtam rajzolni, már az iskolában is megmondták”

vagy

“Mindigis kétbalkezes voltam mindenben, én és a kreativitás, na az két külön fogalom”

Ismerős? Én nagyon-nagyon szeretem, ha valaki ilyen tapasztalatokkal talál rá a jobb agyféltekés rajztanfolyamra, mert itt aztán olyan mennyiségű téves beidegződést (más szóval hitrendszert) lehet mindössze négy nap alatt ledönteni, hogy az biztosan az illető egész életére kihatással lesz utána…!

Mert mi történik a tanfolyamon?

Olyan gyakorlatokkal kezdjük rögtön az első napot, amelyeket a bal agyfélteke egyszerűen nem tud értelmezni és elfogadni, így fokozatosan átadja az irányítást a jobb agyféltekének. Ez pedig lassanként oda vezet, hogy szó szerint mindenki “megtalálja magában a művészt”, azt a határtalan teremtő-alkotó személyiséget, aki eddig is tudott rajzolni, csak éppen eddig nem tudott róla.

Ha van egy működő jobb agyféltekénk, akkor tudunk rajzolni, ez alapvető készség és adottság minden egyes embernél. Gyönyörű művek születnek ilyenkor, akár már az első nap végén, egyediek és nagyon személyesek, rögtön egyfajta saját stílusban.

Ha képesek vagyunk belefeledkezni dolgokba, képesek vagyunk elfelejteni az időt és teret magunk körül, ha ezt egyszer is megtapasztaltuk, azt is átélhetjük közben pillanatokra vagy akár hosszú perceken át, hogy bármi lehetséges, amire csak vágyunk. Nagyszerű, felemelő tapasztalat ez!

 

És a csodálatos az, hogyha ezt egyszer már megtapasztaltuk, képesek vagyunk egy alkotási folyamat közben bármikor újra előhívni ezt az érzést, amely aztán az életünk más területein is segítségünkre lesz a jövőben. Rá fogunk tudni csodálkozni arra is, hogy melyek azon a területek, ahol eddig a bal agyfélteke irányított bennünket és az próbálta megoldani a gondjainkat, holott egyszerűen csak teret kell engednünk a jobb agyféltekének és bizonyos problémák jóformán maguktól megoldódnak és soha nem blokkolnak többé.

Ezen a tanfolyamon a rajzolás egy cél, amely a négy nap alatt kivétel nélkül mindenki számára megvalósítható, aki átadja magát ennek a folyamatnak – és a rajzolás egyben egy eszköz is a fentiek megtapasztalására, az önismerethez és nagy változások elkezdéséhez. Hiszen ha négy nap alatt ilyen szinten képesek vagyunk “megtanulni” rajzolni, akkor vajon mire vagyunk képesek egy egész élet alatt?

Valószínűleg bármire! 

A tanfolyam 4 napos, minden nap 9-16 óráig tart, ebédszünettel, az összes rajzeszközzel együtt a díja: 35.000 Ft

A fenti díjért a helyszínen teával, vízzel a tanfolyam ideje alatt végig megvendégelünk, a rajzeszközöket pedig mind megkapod a tanfolyam után!

A tanfolyam minimum 5, maximum 10 fővel indul, jelentkezés után a helyfoglalás a tanfolyami díj befizetésével történik.  A díj a résztvevő meg nem jelenése esetén nem jár vissza, de a tanfolyam másra átruházható vagy az egy éven belül egy későbbi tanfolyamon letanulható. Többhavi részletfizetésre mint mindig, most is van lehetőség, ezt az igényedet jelezd kérlek jelentkezéskor!

Bővebben, Mucsi Tina honlapján:  https://kreativonismeret.hu/jobb-agyfeltekes-rajztanfolyam/

Jeletkezés: itt a weboldalon, vagy

Józsa Andinál: 20-9721155, jozsa.andi@gmail.com email címen, vagy

az Atlantisz facebookos oldalán:  https://www.facebook.com/events/281018728715177/

Várunk szeretettel! :)