Rajzmeditációs tanfolyam Mucsi Tinával 2014. április 7-8

2014.01.12 12:06

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy unalmas értekezlet, tanóra alatt vagy hosszas várakozás, netán telefonálás közben, ha papír és íróeszköz akad a kezed ügyébe, önkéntelenül is elkezdtél firkálni, hogy megszakítsd a várakozás, tétlenség feszültségét. Olykor fel sem tűnik, hogy firkálunk, és az elkészült „műveknek” sem tulajdonítunk nagy jelentőséget.

A rajz az egyik legősibb önkifejezési eszköz. Rajzolgatás, firkálgatás közben kirajzoljuk magukból mindazt, ami a bennünk “dolgozik” és amit fontosnak tartunk. Az elkészült művek sokszor a lelkünk mélyéről érkező jelképes üzenetek, hiszen a rajzolás révén a belső, tudattalan világunkkal kerülünk kapcsolatba. A rajzon megjelenő formák és szimbólumok meglepően sokat elárulnak érzelmi-hangulati állapotunkról és alapvető személyiségvonásainkról. Ha ezeket a rajzokat megtanuljuk értelmezni, akkor jobban megérthetjük és elfogadhatjuk önmagunkat.

A rajzokban nem ritkán elfojtott vágyak, érzelmek (harag, düh, félelem, szorongás), rejtett sérelmek, megoldatlan konfliktusok is megjelennek szimbolikusan, ami segít megérteni és tudatosítani a problémát és ez végül közelebb vihet a megoldáshoz.

A rajzolás alapvetően jobb agyféltekés, kreatív tevékenység. Így lehetséges az például, hogy rajzolás közben nem tudunk beszélni, elveszítjük az időérzékünket, nem érezzük az éhséget, átváltunk egy hagyományostól eltérő látásmódba és érzékelésre.

 

Rajzmeditáció© felnőtteknek egy olyan saját fejlesztésű, kétszer félnapos kreatív foglalkozás, ahol a fentieket tudatosan is megélheted, fejlesztheted és közben – előzetes rajztudás nélkül! – gyönyörű műveket alkotsz.

“Bemelegítésként” kirajzoljuk magunkból az érzelmeinket, majd belefogunk azenrajzolás művészetébe!:-)

Az egyszerű minták elsajátítása, a saját rajzok egyedi, előzetes tervek nélküli kivitelezése fejleszti a kreatív gondolkodási képességeket és növeli a szabadságérzetet. A kész rajzok pedig sikerélményt adnak, lerombolják a rajzolással kapcsolatos eddigi negatív hiedelmeidet, így a foglakozáson való részvételnek önbizalom-növelő hatása is van.

Az önfeledt rajzolás közben egyfajta meditatív, relaxált tudatállapotba kerülsz, az ilyen relaxált állapotnak pedig számos pozitív élettani hatása van: javul az oxigénellátás, csökken az anyagcsere és a vér tejsavtartalma, javul a szervek vérellátása, endorfin, azaz boldogsághormon termelődik.

A két nap (2×5 óra) programja:

KEZDŐ nap: a technika alapjai, azaz alapmotívumok, sorminták, felületminták, virágminták, kompozíció

HALADÓ nap, a kezdő nap után akár rögtön másnap jöhetsz erre is: haladó motívumok, 3D hatás, árnyékolás grafittal, színekkel

Részvétel:

A tanfolyam díja 7.500 Ft/nap (papírt adok, a rajzszerszámodat te hozod, erről pontos részleteket a jelentkezés után küldök), a program egy kezdő és egy haladó napból áll, de elvégezheted külön csak a kezdő napot is természetesen.

Jelentkezés ezen az e-mail címen: jozsa.andi@gmail.com 

vagy az Atlantisz facebook oldalán: https://www.facebook.com/atlantisz

Bővebben Mucsi Tina weboldalán: https://kreativonismeret.hu/rajzmeditacio-felnotteknek/